Press Release

آغاز پروژه جدید سازمان جهانی بهداشت با هدف ارتقای سلامت عمومی و کمک‌های بشردوستانه به پناهندگان افغان و جوامع آسیب‌پذیر در ایران

13 February 2023

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در راستای تقویت پوشش همگانی سلامت در سطح جهانی با حمایت مالی دولت ژاپن، پروژه جدیدی را با هدف ارتقای سلامت عمومی و کمک‌های بشردوستانه به پناهندگان افغان و جوامع آسیب‌پذیر در جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.

Photo: © WHO Iran

24 بهمن 1401 – این پروژه با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سال 2023 میلادی به اجرا می شود که سه اولویت بهداشتی از جمله 1) کاهش خطر شیوع بیماری‌های مستعد همه‌گیری در جوامع آسیب‌پذیر و در نتیجه جابجایی‌های مرزی؛ 2) افزایش دسترسی به‌موقع به خدمات بهداشتی ضروری نجاتبخش در مناطق آسیب‌پذیر میزبان جمعیت پناهندگان؛ و 3) ارائه پشتیبانی روانی و خدمات توانبخشی به اقشار محروم همچون پناهندگان را در دستور کار دارد.

دکتر سید جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، در خصوص این پروژه گفت: «در وضعیت پیچیده کنونی و شوک‌های وارده به نظام سلامت ایران در نتیجه همه‌گیری بیماری کووید-19، سرمایه‌گذاری در نظام سلامت ملی کلید حمایت از جوامع آسیب‌پذیر و بهبود خدمترسانی به اقشار نیازمند است».

وی افزود: «حمایت سخاوتمندانه دولت ژاپن برای افزایش سطح خدمات بهداشتی به جوامع میزبان آسیب‌پذیر و جمعیت پناهندگان و فراهم کردن تدابیر بهداشتی پیشگیرانه و محافظتی در مناطق مرزی نقش بسزایی در کاهش رنج پناهندگان و جوامع میزبان آنان خواهد داشت. از جناب آقای آیکاوا، سفیر محترم ژاپن در جمهوری اسلامی ایران، نیز به خاطر تسهیل اعطای این کمک مالی از طرف دولت ژاپن کمال تشکر را دارم».

آقای آیکاوا، سفیر ژاپن در ایران، اظهار داشت: «دولت ژاپن از زمان آغاز همه‌گیری کووید-19 از ملت ایران در حوزه سلامت حمایت کرده است. این حمایت‌ها شامل تامین تجهیزات پیشرفته پزشکی به ارزش بیش از 40 میلیون دلار می شود. همچنین، دولت ژاپن در مجموع حدود 3/4 میلیون دوز  واکسن آسترازنکا تولید ژاپن اهدا کرده است. این کشور همچنین طی سالیان اخیر تلاش کرده است شرایط مساعدی برای بهبود رفاه پناهندگان افغان و کاهش بار جوامع میزبان فراهم نماید».

در حال حاضر بخش‌هایی از ایران به ویژه در مناطق استانی جنوب شرقی از نقاط محروم کشور به شمار می‌آیند. این استان‌ها که در طول تاریخ همواره با فقر مواجه بوده‌اند به دلیل همجورای با کشور افغانستان از فشار مضاعف ورود مدام پناهندگان افغان به ویژه پس از وخیم شدن شرایط انسانی از آگوست سال 2021 و فشار حاصله بر نظام سلامت رنج می‌برند. در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران میزبان پناهندگان افغان بوده است، و بر اساس آمار آژانس پناهندگان سازمان ملل بین 3 تا 5/3 میلیون افغان در کشور اقامت دارند که حدودا یک میلیون نفر از آنان پناهنده بوده، حدود نیم میلیون نفر دارای ویزای ایران و مابقی به طور غیررسمی اقامت دارند.

در این راستا، کمک مالی دولت ژاپن امکان بهینه‌سازی دسترسی پناهندگان به خدمات بهداشتی حیاتی از طریق افزایش ظرفیت نظام سلامت در پاسخگویی به آنها را فراهم می‌کند. بدین منظور، سازمان جهانی بهداشت با تامین پیشرفته‌ترین فن‌آوری‌های پزشکی و داروهای ضروری امکان تامین جامع نیازهای بهداشتی ساکنان مناطق محروم، از جمله پناهندگان افغان ساکن در استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان را فراهم می‌سازد. این حمایت مالی سخاوتمندانه در شرایطی ارائه می‌شود که نظام سلامت کشور روند بازیابی از همه‌گیری کووید-19 را طی می‌کند.

www.emro.who.int/iran

UN entities involved in this initiative

WHO
سازمان جهانی بهداشت

Goals we are supporting through this initiative